sourceksa.com

  1. Coolpix
  2. Passion

Macro, halszem és lensbaby: A speciális objektívek arra valók, hogy a hagyományostól eltérő, meglepő képeket készíts velük. Jó mókák, de az áruk elég borsos, így csak akkor gondolkodj a vásárlásukon, ha gyakran használnád őket. Egy halszem objektív például nagyon hasznos nagyobb embertömeg vagy egy stadion belsejének lefotózásakor, de szinte biztosan inkább a szekrényen fog porosodni. Más tészta a makróobjektív. A makrózás egy külön ág a fényképezésen belül és valóban csodás dolgokat lehet így megörökíteni. Lényege, hogy az objektív csupán néhány centiméterre van a tárgytól és például egy bogár az egész képed kitölti. Azonban a makrózás egy nagyon drága műfaj. Azok a csodás képek, amiket már láttál, nagyon drága állványokkal és speckó vakukkal készültek. Csak akkor érdemes beruháznod egy makróobjektívbe, ha komolyan foglalkozni szeretnél ezzel az ágával a fényképezésnek. A képek a, a és a oldalról származnak

Coolpix

Aki komolyabb portréobjektívet szeretne, a 85mm f/1, 8-cal igen jól jár, amely még mindig nem a megfizethetetlen kategória. Persze ha fentebb megyünk fényerőben, pl. f/1, 4, vagy urambocsá' f/1, 2, akkor könnyen a boltban hagyhatjuk több havi fizetésünket is (munkából élő emberekre gondolok 😉). Ha nagylátószögben gondolkozunk, akkor a fényerő kevésbé sarkalatos kérdés, ilyenkor a legritkább esetben készítünk kis mélységélességű fotót. Nem elhanyagolható azonban akkor, amikor csillagos égboltot, asztrotájképet szeretnénk fotózni, mert ilyenkor a jó fényerejű objektív nagyon fontos! Erre célszerűen fix gyújtótávolságú, legalább f/2, 8 fényerejű objektívet válasszunk, amely lehet akár halszem is. Ha makrózni szeretnénk, akkor a legolcsóbb megoldást az előtétlencsék adják. A makróelőtéteket különböző méretben is megvásárolhatjuk, tipikusan a kitobjektív, vagy 50 mm-es objektív elé illesztjük őket. Igazi makróképesség többnyire csak makróobjektívvel érhető el, ez esetben a fényerő is jó lesz, s a leképezési arány is 1:1-nek adódhat.

A technika mellett azonban fejleszd magad, mert az a kulcsa az alkotásnak. Ebben az ingyenes fotótippekkel tudlak támogatni, amivel már most sikereket tudsz elérni. Iratkozz fel és alkoss szép képeket! Szalay Krisztián 2018. 07. 17. Legfrissebb blogbejegyzések A fotótippek mellett olvasd el az alábbi cikkeket is! Az arany óra varázsa Minden napszaknak megvan a maga jellegzetessége, ami alapvetően meghatározza azt a látványt, ami szemünk elé tárul, és ezzel együtt fényképeink hangulatában is kulcsfontosságú tényezőként játszik szerepet. Az arany óra látványossága és képre gyakorolt hatása felülmúlhatatlan. Mire jó a fehéregyensúly? Annak ellenére, hogy a válasz végletekig egyszerű, mégis a hétköznapi fényképezésben az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott és meg nem értett fogalom. Pedig jelentőségét és a képre gyakorolt hatását nem szabad alábecsülni. Mitől lesz a néző a kép részese? Akkor igazán hatásos egy kép, ha a néző a részévé tud válni. Úgy kell elkészíteni a fényképet, hogy még véletlen se érezze magát kívülállónak az, aki az alkotást szemléli.

Létrehozta: Réti Attila 732 hozzászólás Olvasd el a legfrissebb cikkeket! A képalkotás elsődleges célja Nagy a zűrzavar a kompozíció tárgyát illetően. Sokan valamiféle érthetetlen, mértanhoz kapcsolódó dolognak tartják, ahol arányokról, vonalakról, metszésekről beszélünk, mindenféle gyakorlati érték nélkül. De valóban csak erről szólna a képalkotás? Olvass tovább Az önkéntes karate Bekuckózás, meleg tea, otthonmaradás. Rendrakás, fejbeni tisztogatás, lelkizés, család, társasozás. Hű, de csodás! Mindig is erre vágytunk, nem igaz? Végre figyelhet az ember önmagára és mindarra, amire eddig nem. Olvass tovább Kedvtelésből fotózni tanulni Fényképezni jó dolog, ahogyan az elkészült munkáinkat megosztani másokkal is az. Ha a többieknek ráadásul még tetszik is amit látnak, akkor igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Természetesen sokat tehetünk a siker érdekében, hiszen szerencsénk kovácsa mi magunk vagyunk. Olvass tovább

  • Milyen laptopot vegyek
  • Otp nyitvatartás budapest hotel
  • Milyen tv t vegyek
  • Prim hírek
  • Milyen objektívet vegyek nikon 18

Passion

A vállalat több programmal is próbál változtatni a helyzeten – éppen a héten végezte el újabb húsz középiskolás lány a Morgan Stanley munkatársai által tartott, Smartiz nevű oktatási és mentorprogramot, és vehette át oklevelét a műszaki pályán dolgozó nők nemzetközi napját követően. Az LG is elnyerte az General Motors innovációs díját Idén az LG Electronics (LG) is kiérdemelte a General Motors innovációs díját — ezt az autógyártó virtuálisan megrendezett, 28. beszállítói díjátadó gáláján jelentették be. A díjat az LG — más innovációi mellett — az LG Display testvérvállalattal közösen kifejlesztett, forradalmi újdonságnak számító, a 2021-es modellévű Cadillac Escalade-be szerelt P-OLED digitális műszerfallal érdemelte ki. Rekordszámú androidos kártevő A G DATA szakértői több mint 4, 18 millió új kártékony kódot regisztráltak tavaly a Google operációs rendszerén, vagyis naponta 11 500 új androidos kártevő jelent meg. Legtöbb közöttük adware, mely a hirdetések megjelenítése mellett személyes adatokat lop el, de egyre gyakoribb a kémkedő stalkerware is.

Hogyan kivitelezhető ez a fotográfia eszközeivel? Egy nagyon egyszerű kompozíciós technikával. Eseménynaptár A képalkotás alapjai − vezetett online tanfolyam 2020. július 6. Hogyan fényképezzünk akár egy egyszerű fényképezőgéppel úgy, hogy az elkészült kép mások számára is élvezhető legyen? Érdekel az online tanfolyam Expozíció a gyakorlatban 2020. július 16. Könnyed gyakorlati képzés keretében megtanuljuk, hogyan kell a manuálisan beállítani a gépet úgy, hogy helyesen exponált képet kapjunk. Érdekel a gyakorlati képzés Tájfényképezés a Dunakanyarban 2020. július 18. Élményfotózással egybekötött gyakorlati képzés hazánk egyik legszebb helyszínén. De jó, megyek!

Valójában nem kerül közelebb semmi, csak a látószög csökken. Mint a távcsövek esetében, ahol rendkívül szűk látószögről beszélünk. Ezek az objektívek kapták a teleobjektív elnevezést. A nagylátószögű objektívekkel ellentétben a teleobjektívek mélységélessége csekély, azaz a fókuszpontban lévő témát élesen ki tudja rajzolni, viszont a hátteret már életlennek látja, azaz elmossa. A teleobjektívek megközelítőleg 70mm gyújtótávolságnál kezdődnek, és ahogy növekszik ez a szám, úgy szűkül a tér. A teleobjektívek kimondottan a sportfotózás és a természetben élő állatok fényképezésének eszköze, ugyanakkor szép közeli portrékat is készíthetünk vele. Akkor jön jól, ha a témát nincs lehetőség megközelíteni. A nagylátószögű objektívek és a teleobjektívek között találjuk a normál objektíveket, amit alapobjektívnek is nevezünk. Azért hívjuk így, mert ezek látószöge megfelel az emberi szem látószögének. Azaz olyan szögben rajzol alkotja a képet az objektív, amit a szemünk is. Ezért érzékeljük a normál látószögű objektívvel készült képeket természetesnek perspektíva szempontjából.

Ez mind a te feladatod. Az objektív az általad vagy a gép automatikája által beállított értékek alapján beengedi a környezetről visszaverődött fényt a fényképezőgépbe. Amennyire jó minőségű optikai lencséket tartalmaz, annál finomabb lesz a kép rajzolata, annál kevésbé fognak elmosódni az élek és a kontúrok, és annál csekélyebb lesz a kép és a színek torzulása is. A minőség növekedésével azonban az árak is emelkednek. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a professzionális minőségnek megvan a maga "professzionális" ára is. Amikor vásárolsz egy belépő szintű, hobbi kategóriás gépet a hozzá készletben árusított objektívvel, annak a képminősége is "belépő szintű" lesz. Előnye viszont, hogy megfizethető. Melyik objektívet válasszam? Először is el kell döntened, hogy milyen céllal vásárolsz objektívet, és főként miket fogsz fényképezni. Ha hobbi céllal, és "mindent", akkor válassz egy 18-105 vagy 18-140 körüli gyújtótávolságú kitobjektívet. A kitobjektív azt jelenti, hogy készletben adják a vázhoz. Ezek a leggyengébb képet adó objektívek, viszont elég nagy tartományt átfognak ahhoz, hogy univerzálisan tudd használni, és közben megtanulni fényképezni, nem beszélve arról, hogy ezek árban a legolcsóbbak.

Oké, van egy DSLR géped, de rájöttél, hogy a hozzá kapott kitobjektív nem képes mindenre. Íme pár egyszerű tipp, hogy merre lépj tovább! A DSLR gépek cserélhető objektíve egyszerre áldás és átok. Áldás, mert nagyfokú szabadságot ad neked. Te döntheted el, hogy mire szeretnéd éppen használni a géped és egy másik objektívvel szinte egy másik gépet kaphatsz a kezedbe. Ugyanakkor átok is a cserélhető optika, mert minden darabnak mások a képességei, és minden új kihíváshoz jó lenne egy újabbat vásárolni. Isten hozott a DSLR-ek világában, ahol szinte korlátlan mennyiségű pénzt el tudsz költeni az objektívekre, és minden egyes nap rájössz, hogy jó lenne az a másik is a készletbe. Ha túl szeretnél lépni a kitobjektív határain, akkor itt van néhány tipp, hogy merre indulj el: Teleobjektívek: A blog leírásában megígértem, hogy kerüljük a technikai halandzsát, de ez egy olyan név, amivel meg kell ismerkedned! A teleobjektíveket úgy lehet legegyszerűbben elképzelni, mint egy távcsövet. Egyetlen céljuk, hogy távolabbi dolgokat tudj velük fényképezni.

February 18, 2022